10 feitjes die je niet wist over Elon Musk

1

ELON REEVE MUSK WAS geboren op 28 juni 1971 in Pretoria, Zuid-Afrika. Zijn ouders waren Maye Musk, een model en een diëtist, en Errol Musk, een elektromechanische ingenieur.

2

Musk heeft twee jongere broers en zussen, een broer genaamd Kimbal en een zus genaamd Tosca

3

Hij beschreef zijn jeugd, thuis en op school, als “verschrikkelijk” en “non-stop verschrikkelijk”. Hij en zijn broer werden af ​​en toe door hun vader urenlang voorgelezen en hij werd regelmatig gepest op de door hem bezochte middelbare school.

4

Hij leerde uit zichzelf programeren en bouwde op 12-jarige leeftijd een video game genaamd Blastar. Hij verkocht de broncode voor het spel aan het tijdschrift PC en Office Technology, voor ongeveer $ 500. De game is momenteel beschikbaar om online te spelen.

5

Toen hij 17 was, verhuisde hij naar Canada en woonde hij bij familieleden. Daar werkte hij klusjes en ging hij naar Queen’s University. Later studeerde hij af aan de Universiteit van Pennsylvania en studeerde in 1997 af met diplomas in economie en natuurkunde.

6

In 1995 begonnen Musk en zijn broer hun eerste bedrijf, Zip2, dat online cityguessoftware aan kranten leverde en in licentie gaf. Compaq Computer betaalde in 1999 meer dan $ 300 miljoen voor het bedrijf. Elon ontving $ 22 miljoen van de verkoop.

7

Hij had zes kinderen met zijn eerste vrouw, Justine Wilson. Hun eerste kind stierf op 10-jarige leeftijd. Hun kinderen zijn allemaal jongens, twee zijn tweelingen en drie zijn drielingen.

8

Musk was naar verluidt een inspiratie achter de uitstraling van Tony Stark door Robert Downey Jr. voor de film “Iron Man” uit 2008. Hij had ook een cameo in de film “Iron Man 2” uit 2010.

9

Hij heeft verschillende bedrijven opgericht en mede opgericht, waaronder: Zip2, PayPal (X.com), The Musk Foundation, SpaceX, Tesla, SolarCity, OpenAI, Neuralink, The Boring Company en Thud.

10

In 2018 stond hij op de 25e plaats op Forbes lijst van ‘s werelds meest krachtige mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *