4 Tech Carrières om naar uit te kijken in de toekomst

Door techniek in te slaan, hoef je niet langer in een multinationaal softwarebedrijf te belanden. Met de tijd evolueren ook technische carrières. Echter, tenzij de aankomende loopbaan hoofdstroom wordt, zijn het de studenten die geïnteresseerd zijn in hen die zich in een eeuwig dilemma bevinden. Is het de moeite waard om een ​​drone-programmeur of een virtual reality-ontwerper te zijn of moet ik gewoon een traditioneel vakgebied kiezen zoals civiel ingenieur of elektronica of de altijd groene software-ontwikkeling? Omdat het niet altijd mogelijk is om een ​​cursus te vinden speciaal voor de carrière waar je naar uitkijkt, zou je idealiter een major moeten zijn in een veld dat het dichtst in de buurt ligt van degene die je denkt dat er in de toekomst enorme reikwijdte is en aanvullende cursussen zal volgen om te verwerven andere vaardigheden die je misschien nodig hebt om je droomcarrière na te streven. Of je nu op zoek bent naar een baan in software-engineering of deel wilt uitmaken van een tech-team, je moet over specifieke vaardigheden en passie beschikken voor de carrière die je wilt nastreven. Hier proberen we u vier technische carrières voor te stellen waar u in de nabije toekomst naar uitkijkt –

1 Big Data – Data is de nieuwe olie.

Dit is geen overdreven verklaring, ook al lijkt het misschien zo. Gegevens zijn dat middel dat niet alleen u kan helpen om uw bedrijf stapsgewijs te vergroten door zich te richten op de smaak van de klant, maar ook om u tot tot dan toe volledig onbekende weiden te leiden. Op dit moment stellen gegevens organisaties in staat om snellere en slimmere beslissingen te nemen. In de toekomst zullen bedrijfsmodellen rond gegevens worden gebouwd. Dat is waar de vraag naar goed geïnformeerde IT-medewerkers die gegevens kunnen verwerken en analyseren, binnenkomt. Het zou dus verstandig zijn om steeds meer te leren over het gegevensveld, zodat u uw vaardigheden kunt gebruiken om de kans te grijpen wanneer het komt op jouw manier. Wat geld betreft, nemen de budgettoewijzingen van bedrijven aan gegevens elke dag toe, dus u kunt misschien gewoon rijker worden als u uw blik op de toekomst richt. Deze carrière is geschikt voor diegenen die op een efficiënte manier omgaan met enorme gegevens en daaruit het logische gevolg hebben – een multi-denker als het ware.

2 Drone-programmeurs

Van de inlichtingendiensten tot de pizza bezorgers tot Amazon, iedereen gebruikt of praat over het gebruik van drones in de toekomst. Wat dit in feite betekent, is dat de industrie, om mainstream te worden, veel mensen nodig zal hebben – ontwerpers die drones kunnen ontwerpen, ingenieurs die prototypes kunnen bouwen, technici die ze kunnen testen en repareren en semi-technici die kunnen dommelen de gebruiksrichtlijnen voor de eindgebruiker. Dus wat moet je doen als je hierin geïnteresseerd bent? Volg tijdens het volgen van je technische opleiding specifieke cursussen op dit gebied, zoals UAV-engineering (Unmanned Aerial Vehicle), zodat je meer informatie kunt verslinden en een weloverwogen keuze kunt maken.

3 Artificial Intelligence Programmer

Kunstmatige intelligentie is al onderweg naar ons leven zonder dat we het ons zelfs maar realiseren. Kunstmatige intelligentie is de intelligentie die wordt weergegeven door machines of software. In weinig opzichten bestaat het al. Of het nu uw smartphone is die in de energiebesparingsmodus terechtkomt als de batterij een kritiek niveau bereikt of als uw thermostaat de warmte aanpast om energie te besparen – kunstmatige intelligentie reikt van iets kleins als deze tot iets inhoudelijks zoals routingsatellieten in de ruimte. Kunstmatige intelligentie zal je leven gemakkelijker maken en alles wat dat doet, zal in de toekomst ongetwijfeld grote golven maken. Dit vereist echter mensen die out of the box kunnen denken en die ook de programmeervaardigheden hebben om hun ideeën uit te voeren. Als ik eraan denk, is er geen limiet op dit gebied. Programmeurs hebben al zoveel codes gemaakt die het werk eenvoudiger maken (van het uitvoeren van code die automatisch een e-mail stuurt op een vooraf bepaald tijdstip tot software die op de achtergrond werkt om virussen te detecteren), maar kunstmatige intelligentie vereist dat mensen hun programmeerkennis naar de volgende brengen niveau door te werken aan oplossingen die nu niet mogelijk lijken maar werkelijkheid kunnen worden met behulp van machines en software.

4 Virtual Reality Designer

Inception – als je gefascineerd was door deze film, dan is de kans groot dat je al veel weet over virtual reality. Maar laten we het voor je opsplitsen. Als je droomt, ervaar je een heleboel dingen. Soms zijn die dingen echt, soms onwerkelijk. Virtuele realiteit, zoals de naam al doet vermoeden, is de technologie waarmee je iets kunt ervaren dat er niet echt is. Het eerste voorbeeld dat bij iemand opkomt, is dat van de verschillende spellen die we spelen waarbij we worden getransporteerd naar een hele nieuwe wereld die zo echt lijkt maar die in werkelijkheid niet bestaat. De toepassing van deze technologie is echter niet beperkt tot games, maar verspreidt zich naar geneeskunde, landbouw en wetenschap. Het spreekt voor zich dat deze baan een geavanceerde technologische kennis vereist. Maar dat is het niet. Als ontwerper van virtual reality zou je iets nieuws creëren dat anderen kunnen ervaren. Dus naast de technische competenties moet je er een zijn met een hoge visuele creativiteit.