6 Leuke weetjes over Playstation

Sony is een van de meest herkenbare namen in de elektronica. Ze leveren vrijwel alles wat je nodig hebt voor een home entertainment-installatie. Een van hun grootste succesverhalen is de PlayStation-spelconsole.

De Sony PlayStation dateert al van 1995 en is al meer dan 20 jaar thuis. Er kan veel gebeuren in 20 jaar, dus we hebben een lijst samengesteld met enkele van de meest weinig bekende en interessante dingen over de PlayStation. Laten we beginnen.

1 Poging tot samenwerking met Nintendo (uiteindelijk Sega)

Vroeger leek Sony niet al te zeker van de gaming-industrie. In plaats van erin te springen met hun eigen console, probeerden ze eerst met Nintendo samen te werken om een ​​add-on te maken voor de SNES die CD’s zou spelen. Nintendo wilde echter volledige licentierechten, waar Sony het niet mee eens zou zijn.

Sony ging toen naar Sega, destijds de grootste concurrent van Nintendo. Ze werkten samen om de Sega CD-bijlage bij de Genesis te maken. Het was verrassend genoeg niet mislukt, en verkocht meer dan 2 miljoen eenheden. Een paar jaar later ging Sony op eigen benen staan ​​en ontwikkelde de PlayStation.

2 Honderd miljoen

Sony was schijnbaar voorbestemd om de gamewereld in te gaan. Hun originele PlayStation was de eerste console die 100 miljoen verkochte eenheden bereikte. Qua consoles, exclusief handheld-apparaten, zijn PlayStation 1, PlayStation 2 en Wii de enige consoles die deze mijlpaal bereiken.

Grappig genoeg staat de PS2 eigenlijk voor op de PS1 in de verkoop als de best verkopende console op nummer één in de geschiedenis, met> 155 miljoen verkochte eenheden. Sony’s legacy in gaming wordt zelfs vandaag nog gecementeerd met de PS4, die momenteel alle verkooprecords van zijn voorgangers doorbreekt.

3 Glowing Towers van PS2

Deze is belachelijk cool. Nu, mogelijk je hele leven, ben je gaan denken dat dit gewoon een mooie afbeelding was voor het opstarten, toch? Hoe meer games je speelt, hoe meer torens er zijn en hoe langer je die games speelt, hoe groter ze zijn.

Dit is zo’n coole functie, het is een wonder dat het allemaal is afgedankt. We zouden graag zien dat iets met dit effect ooit een keer terugkeert, maar met consoles nu dagen zonder opstartschermen, twijfelen we of het ooit nog terug zal komen.

4 PS3 verloor meer dan $ 3 miljard

Dit doet pijn. De PS3 heeft sindsdien de Xbox 360 in termen van verkoop ingehaald. De twee zitten heel, heel dichtbij, met slechts honderdduizenden die ze scheiden. In de beginjaren van de PS3 was het echter niet zo goed.

De PS3 was destijds behoorlijk duur en ook erg duur om te maken. Sony verloor hierdoor in 2007 $ 2,16 miljard en in 2008 $ 1,16 miljard. Met het succes van de PS4 is het echter veilig om te zeggen dat Sony deze verliezen niet meer voelt.

5 De Condor-cluster

Oke. Wauw. Deze is uit het linker veld. In feite verbond de US Air Force 1760 PS3’s om een ​​grote supercomputer te vormen. JEP. Het bleek dat de consoles toen behoorlijk krachtig waren, en met het juiste besturingssysteem geïnstalleerd, konden ze samen goed computerwerk opleveren.

Verbazingwekkend was dat de Condor Cluster de 33e grootste supercomputer was in 2010, toen deze werd gemaakt. Het werd gebruikt om high-definition satellietbeelden te analyseren. Dus terwijl we elkaar in CoD T-bagden, deden ze iets coolers.

6 De Sixaxis-controller

Hoewel we de controllers van Sony doorgaans kennen als de Dualshock-serie, precies op het randje van de E3 in 2006, toen Sony de PS3 zou onthullen, namen ze een last minute beslissing om de Sixaxis-controller te implementeren. Hoewel het er ongeveer hetzelfde uit kan zien als een PS3-controller, met het algemene Dualshock-ontwerp, hadden de Sixaxis een of andere rare bewegingssensor technologie die nooit van de grond kwam in de levensduur van de PS3.

Uiteindelijk besloot Sony om de PS3 te verzenden met de Dualshock 3-controller, die de Dualshock 2 eenvoudig verbeterde. De Sixaxis zijn uitgestorven en zullen worden gemist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *