Disney-wetenschappers hebben een hele metalen kamer in een draadloze oplader veranderd

Wanneer je jouw elektronische apparaten onderweg moet opladen, kan het een gedoe zijn om ergens een stekker in te pluggen. En hoewel sommige apparaten al kunnen worden opgeladen zonder kabels, hebben onderzoekers van The Walt Disney Company onlangs de technologie verbeterd door een draadloze “oplaadruimte”.

Wetenschappers bij een filiaal van The Walt Disney Company, genaamd Disney Research, hebben een hele kamer omgebouwd tot een draadloze oplader die de batterijen van 10 objecten in één keer kan opvoeren, volgens de studie. De onderzoekers zeiden dat ze geïnspireerd waren door uitvinder Nikola Tesla, die het eerste systeem creëerde om draadloos elektriciteit te verzenden – de Teslarol.

Tesla geloofde dat er een wereldwijd netwerk van draadloze elektriciteit zou kunnen zijn dat een elektromagnetische golf zou gebruiken die weergalmde tussen de ionosfeer (een laag van de atmosfeer van de aarde gevuld met ionen en vrije elektronen) en de grond, studie medeauteur Alanson Sample, een geassocieerd lab directeur en hoofdonderzoeker bij Disney Research, uitgelegd in een video. Terwijl Tesla’s visie niet tot wasdom kwam, werden Sample en zijn collega’s geïnspireerd om te onderzoeken hoe draadloos opladen in grote ruimtes kon worden opgezet.]

“Wat we echt willen, is een driedimensionale oplaad ervaring, waarbij je naar je woonkamer of kantoor loopt en je mobiel wordt opgeladen door er gewoon in te wandelen”, zegt Sample in de video. “We hebben een gemetalliseerde ruimte en we gaan staande elektromagnetische golven gebruiken die overal in deze kamer weergalmen, en draadloze stroom leveren aan alle apparaten binnenin.”

Bekend als quasistatische holte resonantie (QSCR), maakt de technologie voor draadloos opladen gebruik van elektromagnetische velden die worden gegenereerd door elektrische stromen. De kamer van Disney Research is uitgerust met muren met aluminium lambrisering en een centraal gelegen koperen paal met 15 condensatoren (die elektrische energie opslaan, zoals batterijen doen). Omdat de condensatoren elektrische stromen genereren, reizen ze door het plafond, de wanden en de vloer en vervolgens door de paal. Deze elektrische stromen creëren de elektromagnetische velden die rond de paal circuleren en laden apparaten draadloos in de kamer, aldus de onderzoekers.

Meubels en andere objecten kunnen de ruimte nog steeds versieren zonder de stroming te verstoren, aldus de onderzoekers, omdat magnetische velden niet sterk reageren op deze alledaagse voorwerpen. Het is ook veilig voor mensen om de ruimte gedurende een bepaalde tijd in te nemen, omdat de simulaties van de onderzoekers voldeden aan de federale veiligheidsvoorschriften terwijl ze nog 1,9 kilowatt vermogen doorgeven – genoeg om mobiele telefoons, laptops, lampen en andere kleine elektronische apparaten op te laden, volgens de studie .

“In dit werk demonstreren we draadloos vermogen op kamertemperatuur, maar er is geen reden waarom we dit niet zouden kunnen verkleinen tot een speelgoedkist of laadkist, of opgeschaald kunnen worden naar een magazijn of een groot gebouw,” aldus, Sample

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *