Gratis movies bekijken op YouTube?

YouTube heeft stilletjes ongeveer 100 door advertenties ondersteunde Hollywood-films toegevoegd aan de site, vorige maand begonnen. De titels bevatten een mix van klassiekers als ‘Rocky’ en ‘The Terminator’, evenals andere familie favorieten zoals ‘Zookeeper’, ‘Agent Cody Banks’ en ‘Legally Blonde’, onder anderen.

Vroeger had YouTube de consument alleen de mogelijkheid geboden om films en tv-series aan te schaffen, vergelijkbaar met hoe je content van Apple’s iTunes- of Amazon-video kunt huren of kopen.

Op dit moment geeft YouTube advertenties weer in deze gratis films, maar volgens het rapport staat het bedrijf open voor het uitwerken van andere deals met adverteerders, zoals sponsoring of exclusieve screenings.

Het voordeel van YouTube in deze ruimte, in vergelijking met sommige anderen, is de aanzienlijke gebruikersbasis van 1,9 miljard maandelijkse actieve gebruikers en de mogelijkheid om advertenties te targeten met behulp van gegevens van Google.

De toevoeging van een door advertenties ondersteunde marktplaats voor films op YouTube volgt op Roku’s toetreding tot deze markt, die vorig jaar begon met de lancering van zijn gratis film samenvatting, genaamd The Roku Channel.

Dit jaar heeft Roku het type content op dat kanaal uitgebreid met onder meer live nieuws van ABC News, Cheddar, Newsmax, Newsy, People TV, Yahoo en The Young Turks, en – meer recent – entertainment en livesport.

Walmart biedt ook zijn eigen gratis films collectie aan via Vudu, en werkte onlangs samen met MGM aan originele inhoud voor de service. Tubi heeft ook een streamingdienst met gratis, met advertenties ondersteunde inhoud. En er zijn geruchten dat Amazon aan iets soortgelijks werkt.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *