Hèhè! Google heeft eindelijk haar stem veranderd.

Een Man 

Google assistent staat bekend als een vrouw die je helpt bij je dagelijkse vragen of het bestellen van je favoriete dingen in een spraakopdracht. Vanaf vandaag is google niet alleen langer alleen een vrouw. Met je dagelijkse vragen kun je nu ook terecht bij een man.

 

De stem van een butler

Stempatholoog Pacellle van Goethem heeft google geholpen met het onderzoeken van een juiste stem voor de spraakassistent van Google. De nieuwe mannen stem komt over als een echte ‘butler’ en snelheid komt in de buurt van Alexander Klöpping. De stem moest een beetje jongensachtig klinken. Iemand die er zin in heeft met een niet te hoge stem.

 

Wie o wie is het? 

Wie de stem heeft ingesproken houdt Google liever geheim. Je moet immers gek zijn om 2 weken lang in een studio Nederlandse zinnen uit te spreken. Uit verschillende polls is gebleken dat het merendeel van de mensen denkt dat het een lange blonde man, die netjes slank en brildragend is. Ook zal die persoon ergens tussen de 30 en 40 jaar oud zijn. We vroegen de google assistent of dit klopte maar helaas tevergeefs, “ik weet het echt niet”.

 

Veel werk

De computers van Google hebben 24 uur aan geluid nodig om aan de hand van klanken geluidsgolven en woorden een stem te creëren. Hierdoor heeft de stemacteur 2 weken lang zinnen voorgelezen in een van de studio’s van Google. Naast het creëren van een stem moet Google zorgen dat Straatnamen goed in het systeem staat net als artiesten. Dit gebeurt allemaal handmatig om fouten te voorkomen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *