Instagram blijft vechten tegen pesten

Adam Mosseri, het nieuwe hoofd van Instagram, wil het sociale mediaplatform echt een vriendelijke en veilige community maken voor iedereen.

In een blogpost deelt Mosseri dat Instagram nu machine learning-technologie zal gebruiken om pesten in berichten te detecteren, en de beledigende berichten zullen ter beoordeling naar het Community Operations-team worden gestuurd.

“Deze verandering zal ons helpen om aanzienlijk meer pesten te identificeren en verwijderen – en het is een cruciale volgende stap omdat veel mensen die pesten ervaren of observeren dit niet melden.

“Het zal ons ook helpen onze jongste leden van de community te beschermen, aangezien jongeren vaker online pesten dan anderen. Deze nieuwe technologie is begonnen met de uitrol en zal de komende weken doorgaan, “schreef hij.

“We voegen dit filter nu toe aan reacties op live video’s om ervoor te zorgen dat Live een veilige en leuke plek blijft om op authentieke wijze contact te maken met je vrienden en interesses. Dit is nu wereldwijd beschikbaar voor alle live video’s, “deelde hij.